Elle

Vi ankom Ella etter at det hadde blitt mørkt og guiden kjørte oss til et hotell et lite stykke fra sentrum. Hotellet så ganske stort ut og vi fikk tidenes største rom med nydelig utsikt! Det var også store malerier på veggene. Ganske kult.

Etter en frokost med særdeles mye innsekter gikk vi opp mini Adams Peak. En liten knaus med finfin utsikt.

Vi fikk litt regn, så turen foregikk med paraply. Det er faktisk ikke så værst å gå på tur med paraply, ihverfall ikke i områder hvor det regner nedover ;)

Vi fikk også en følgesvenn på turen, dessverre hadde vi ikke ekstra mat med oss som den kunne få. Snill var den ihvertfall.

Etter dette tok vi turen innom en gammel bro som ble designet av britene for ca 150 år siden. Vi rotet ganske lenge med å finne den, men en av de lokale viste oss en bakvei (mot betaling selvfølgelig) og vi fant til slutt frem.

Deretter gikk turen til Udawalawe.

Udawalawe

På vei til Udawalawe ble vi selvfølgelig sulte. Noe guiden synes var litt rart i og med at vi var midt i ingenmannsland. Vi endte opp med å spise på et supershady sted langs veien der der var litt rester av en «buffet» (mat i ymse leirkrukker). Maten var kjempegod og vi gikk på turens første chilismell. Litt gøy. Så bar det videre og vi var begge litt spente på om vi nå skulle bli liggende med matforgiftning.

Nasjonalparken Udawalawe er kjempestor og ligger litt sørøst på Sri Lanka. Her bor det mer enn 900 elefanter. Vi hadde booket oss en tur med jeep for å se om vi kunne få sett noen.

Og vi så en hel masse elefanter! Det er stort sett det som er i denne parken, i tillegg til en god del påfugler, krokodiller og vannbøfler.

Elefantene lever i grupper der barn (opp til 10 år), mor og bestemor lever sammen. Hannene går som oftest alene.

Dyrene virket ganske upåvirket av jeepen, så vi fikk komme ganske tett på. I denne nasjonalparken er det ingen tamme elefanter, så vi fikk kun se, ikke røre.

Det var fint å se et sted der dyrene fikk være dyr og vi mennesker kun observatører.

Dette var siste del av den organiserte turen og videre er vi på egenhånd. Litt godt å ikke ha guide lenger også, selv om vi er veldig glade for at vi valgte 4 dager med omvisning i landet.