Vi har kommet oss til Sri Lanka etter en lang reise. Turen gikk fra Stavanger via Oslo og Dubai og deretter til Negombo.

Dag 1

Første dagen fikk vi hotellet til å ordne en liten båttur i lagunen ved Negombo. Vi fikk kjørt tuktuk (stas!!) fra hotellet og til en fyr som tok oss med videre. Lagunen får ferskvann fra en hel masse elver og saltvann fra en kanal i enden. Her fisker lokalbefolkningen mye av fisken man finner på fiskemarkedet. Noen har større båter og er borte en måned av gangen.

Da tsunamien herjet området i 2004, var det mange av fiskebåtene og nærliggende hus som ble ødelagt.

I lagunen var det også Mangrovetrær med masse apekatter og fugler. Alle fuglene kommer tilbake til mangrovetrærne om natten og flyr ut igjen neste morgen.

Dag 2

Tidlig på morgenen ble vi hentet av han som skal være vår sjåfør de neste fem dagene. Vi valgte å starte ferien med en forhåndsbestilt tur for å komme litt godt i gang. Vi begynte med en 6t kjøretur til Sigiriya der vi skulle opp å titte på Land Rock.

Land Rock er et veldig spesielt og lite fjell som står opp helt alene i et ellers ganske flatt område. Turen opp består i masse trapper, men hvordan de kom seg opp her før trappene tid, tør jeg ikke tenke på. Det var kongen som på et tidspunkt at dette var en fin tomt. Og da ble det palass oppå fjellet. Utsikten er jo upåklagelig.

Senere på kvelden fikk vi et flott hotellrom midt inne i skogen midt på Sri Lanka.

Dag 3

Vertene stilte med god lokal frokost før vi skulle av gårde på våres neste utflukt.

Vi tok turen til Polunnaruwa for å se på gamlebyen. Her vises templer og historie fra lenge før kristus. Vi fikk en guide som snakket rimelig godt engelsk, så etter to timer fikk vi et godt bilde av historien her. Mange av templene var bygge med treverk og brant ned. Derfor kan man bare se grunnmurene igjen og den flotte hagen.

Etter vi hadde sett nok ruiner fikk vi en Village Safari. Litt turistifisert, men morsomt å se hvordan de lever til daglig på landet.

Taket på husene, som er laget av palmeblader, varer kun ett år før det må lages nytt.

Den gamle damen som viste oss rundt var helt rå med redskaper og åpnet og danderte kokosnøtt og bakverk utrolig elegant. Gøy å se!

I morgen går turen videre mot Kandy. Det blir stas :)