Dag 3

Vi våknet opp til strålende vær og igjen en finfin utsikt. Frokosten på hotellet var også kjempebra. Det var egen stasjon for frukt, brød, dessert, smoothie, juice, bloody mary (?!!), phó (nuddelsuppe), salat, ost, ban mi (baguett-ish) og kaker. Så her spiste vi i to timer slik at vi ikke trengte mat igjen før utpå ettermiddagen.

Vi leide scootere og kjørte en tur opp til Phu Quoc Bee farm. Her har de laget et slags lite reservat for bier og de dyrker i tillegg så og si det meste. Det er absolutt verdt et besøk og de ansatte her er utrolig engasjerte i det de driver med. De dyrket ingefær, kanel, pasjonsfrukt, avocado, jackfrukt (verdens største frukt på tre), pepper, sitrongress og mye mye mye mer.

Vi fikk også lært litt om biene, blandt annet at alle har sine faste roller og de hører til hver sin bikube. Noen bier er dørvakter, noen er samlere osv.

Etter en veldig interessant omvisning fikk vi drikke som var laget utelukkende på ting fra stedet og noen honningkaker laget på banan, søtpotet og mais. Vi kjøpte også med oss ganske mye pepper, kanel og honning som var laget der.

Dag 4

Dagen i dag var faktisk uten regn. Vi lå i solen og latet oss helt til klokken ble 13. Da var alle begynt å bli passe røde, for vi har dessverre ikke hatt luksusen med masse sol hver dag denne ferien.

Vi tok turen til østkysten for å se Sao Beach, det skal være den flotteste naturlige stranden på øya (den på hotellet er ikke 100% naturlig da de fyller på sand ganske ofte). Dessverre var denne, som så altfor mange andre strender i Vietnam, veldig forsøplet og det finnes ingen restriksjoner for bygging i vannkanten, så stranden har nok vært flott, men ikke nå lenger. Vi spiste dermed litt mat og dro tilbake til hotellet for å få med oss solnedgangen der. Det er jo så deilig å kunne sitte ute til langt på kveld når ikke temperaturen faller under 26 grader.

Dag 5

Siste dag på Phu Quoc. Litt vemodig ettersom finvære endelig ser ut til å ha kommet for å bli en stund. Vi fikk heldigvis vært på hotellet frem til kl 15 og spiste både lang frokost og badet og nøt strandlivet.

I tillegg fikk vi en siste tur inn til sentrum for å kjøpe ban mi fra en mann på gata (de er så gode). Før vi begynte den lange reisen tilbake til Stavanger.