Phu Quoc er Vietnams største øy og ligger rett under Kambodsja. Øya har ca. 103,000 inbyggere og er ca. 4 mil fra nord til sør. Vi tok fly fra Ho Chi Minh til Phu Quoc lørdag 21. oktober, det tok en liten time. På øya ble vi overfalt av en liten mengde taxisjåfører og ble dyttet inn i en taxi som kjørte oss til 9 Station Hostel.

Hostellet var egentlig veldig fint, men det lå ikke på stranden, så vi bestemte oss for å bare bli der én natt. I tillegg så er det ganske vanskelig å komme seg ned på stranden ettersom alle hotellene sperrer veiene ned og man må ha «access pass» for å passere.

Dag 1

Vi leide scooter og tok oss en tur inn til Duong Dong, byen på Øya. Her er det market med masse sjømat og frukt. Vi fikk kjøpt oss en mango kniv og en haug med mangoer. Deretter kjørte vi til Din Chau, en liten odde med et tempel hvor det var masse traller der de tilberedte mat.

Vi satte oss og så på utsikten mens vi spiste oss rimelig mette på mango. Vi klarte heller ikke å la være å kjøpe litt gatemat fra trallene. Det er jo så godt!

Dag 2

Vi startet dagen med te på sengen mens vi prøvde å undersøke litt hva vi skulle bruke dagen på. Det er jo fortsatt i slutten på regntiden, så det var ikke helt været for å ligge i solen. Vi leide oss heller en scooter og kjørte nord-vestover til Bamboo Village for å spise frokost. Det var idyllisk.

Etter en super frokost kjørte vi opp til nordspissen for å utforske litt. Vi kjørte inn i en liten fiskelandsby der alle var utrolig vennlige og nikket og smilte der vi kjørte uforskammet nærme telt og fat med mat langs veien.

Vi kjørte også litt østover gjennom skogen på grusvei mot nasjonalparken. Øya er ekstremt frodig og vi så mest trær på våres ferd gjennom denne skogen.

Da vi omsider vendte nesen (eller scooteren kansje det heter) sørover var vi relativt mørbanket i baken etter en del timer på scooteren. Phu Quoc er jo egentlig en ganske stor øy og våres «lille» rundtur tok omkring fire timer.

Da vi kom tilbake til hotellet sjekket vi ut og tok en taxi til Sol Beach House for å nyte litt luksus og late dager de siste fire dagene. Og luksus var det, for et fint hotell! Utsikten fra rommet var jo bare superidyllisk.

I tillegg var det stort basseng med bar, masse solsenger og en kjempefin strand. Her var det ikke vanskelig å nyte livet. I tillegg var Ine og Terje her så vi storkoste oss med å spille kort og drikke øl når de daglige regnbygene skyllet nedover øya.