Dag 1

Bussen til Dalat var en sleeper bus som tok ca 4t. Veien var fin, men svingete, og med veldig bra utsikt. Vi holdte faktisk på og hoppe på feil buss, eller, vi hoppet på feil buss, men ble i siste liten vaslet av noen fra Israel vi hadde snakket med noen minutter tidligere om at bussen vi satt på skulle til Ho Chi Minh (8t busstur!!). Heldigvis kom vi oss av og inn på riktig buss. Flaks :)

Etter å ha spist nudler, nudler og atter nudler, var det godt å åpne en pakke med Haribo Colaflasker på bussen. Godteri er og blir bedre enn nudler!

Vel fremme i Dalat ble vi overfalt av Easy Riders som ville tilby oss turer både hit og dit. Heldigvis hadde vi allerede planlagt tur, så vi måtte pent skuffe den ene etter den andre. Vi fant oss et tilfeldig hostell som vi bodde på. Helt ok. Harde senger, sentralt og fin utsikt.

Vi valset litt rundt i byen før vi dro på en kunsterisk og staselig restaurant, Artist Alley. Her var det utrolig fargerikt, veggen hadde rosa bakgrunnsfarge og det hang mange fargerike bilder rundt omkring, også i taket. På balkongen var det chili plantet i ymse gamle bukser og takrenner.

Servitøren var en utrolig sjarmerende raring i dress og med tidenes tykkeste brilleglass. Han gav oss super service og var så høflig som jeg aldri har sett noen før.

Maten vi fikk var kjempegod, Claypot Chicken med masse ingefær. Nydelig!

Vi ruslet videre til en skybar hvor vi tok en øl før vi igjen ruslet til Escape Bar. Her var det parmesanpopcorn og livemusikk. Ganske hyggelig.

Dag 2

Det var ikke frokost inkludert på hostellet, så vi fant, etter litt research en café som åpnet 07:30. Han som viste oss inn i cafeen var politi, litt moro å ha poilitiet som innkaster. Han var supertrivelig da. An’s Café var en nydelig franskinspirert café med mye godt på menyen. Jeg fikk turens første, og særdeles etterlengtede, yogurt med müsli og frisk frukt og selvfølgelig opptil flere kopper med te.

Etter frokost ble vi plukket opp på hotellet for å dra på Crazy 8 Challenge sykkeltur. Vi fikk utlevert hver våres MTB (mountain bike) i sånn medium bra stand. Guiden var en pratsom fyr på våres egen alder. Igjen fikk vi privattur, noe som passer oss ypperlig.

Turen gikk gjennom de travle gatene i Dalat før vi syklet gjennom landsbygda. Vi fikk smake på noen (litt umodne) jordbær fra er tilfeldig jorde på veien. De dyrker faktisk purre i jordbæråkeren for å holde insekter borte. Ganske lurt.

Etter våres lille jordbærslang satte vi kursen opp i åsene for litt «offroadsykling». Det hadde regnet ganske mye i det siste, så skogsveiene var ganske glatte og dekkene på syklene manglet spor. Men vi tråkket oss opp på den ene åsen etter den andre.

Det var noen småmorsomme nedkjøringer og en del gjørme vi skulle gjennom. På toppen av åskammene hadde vi grei utsikt, men det var overskyet, så vi så ikle det helt store.

Høydepunktet på turen var lunchen. Den ble konsumert på et koselig lite spisested langs veien. Guiden hadde med baguetter, ost, servelat, agurk, tomat, mango, ananas og banener. Kjempegodt! Vi satt her ganske lenge og fikk snakket masse med guiden.

Fra lunchen var det bare 40 min tilbake til Dalat og hele turen var omtrent 33km lang. Veldig overkommelig og vi fikk sett mye!

Etter turen valset vi rundt og slo ihjel en del timer før vi skulle til flyplassen. Vi besøkte innsjøen og blomsterhagen der, hilste på noen hester langs veien, tok noe å drikke på en takterrassen og fant veien til en vegetarrestaurant som guiden hadde anbefalt.

Vi blir nok aldri noen store fan av tofu. Vegar prøvde seg på en av chiliene som ble satt frem i en skål, med lite hell. De var sterke! Det ble mye uffing, drikking, hikke og i et desperat forsøk på å dempe chilien spiste han også en av posene med probiotika-pulver ettersom det inneholdt melkeprodukt.

Noe må ha hjulpet, for chilien gav seg etterhvert og maten kunne spises ferdig.

Etter maten ruslet vi en tur rundt i byen og de har noen ganske så fine hager der.

Vi tok oss også en tur innom en café for å spise dessert før vi skulle bli kjørt til flyplassen.

Kompisen til guiden hadde visst fått seg ny bil og ville veldig gjerne kjøre oss til flyplassen. Det passet seg ikke helt å takke nei, så kompisen kom og hentet oss han og vi ble kjørt pent og rolig til flyplassen.

Flyet var 1,5t forsinket og vi ble sittende og kope en stund før vi kom oss videre til Ho Chi Minh.