Kl 07:30 ble vi, etter en god frokost, hentet på hotellet. Vi skal til Halong Bay. Bussturen dit tok ca 4 timer og vi hadde et stopp på et lite marked der folk med ulik funksjonshemming lager produkter. Det er håndsydde bilder, håndmalte bilder, treutskjæringer og strikkede plagg. Vi hadde ikke så mye ekstra plass i bagasjen, så det fikk holde med en kikk.

Vi kom frem til kaien i Halong Bay ca kl 12 og ble skysset ut til våres «skip» med en liten båt. Skipet var pent innvendig og vi fikk oss en liten lugar helt i enden, lengst bort fra motorrommet, med stort vindu og eget lite bad. Du skal for all del ikke være tykk for å trives på så trang plass! Her måtte vi inn i dusjen for å få lukket døren når vi skulle på do. Men vi hadde jo tross alt eget bad :)

Vi spiste lunch på skipet mens vi seilte mot et sted der vi skulle se en grotte. Det var enormt med turister og båter, men guiden vår lovet at det kun var første dagen som skulle inneholde «turistfellene». Grotten var fin og opplyst og på andre siden fikk man flott utsikt.

Etter grottevandringen padlet vi kajak inn under fjellet slik at vi på sett og vis var inne i en øy (øy på alle kanter). Her så vi apekatter, så det var stas.

Etterpå ankret vi opp og spiste en fantastisk middag. Kvelden kom tidlig og vi skulle tidlig opp for å få med oss soloppgangen.

Dag 2

Det å klare og stå opp kl 05:15 er ikke så lett. Det endte med at jeg våknet og dro gardinene til siden. Heldigvis lå båten slik til at vi hadde perfekt utsikt til soloppgangen fra lugaren vår.

Båden tøffet videre til Ti Top Island der det var et utkikkstårn på toppen av øyen. Litt for mye folk for vår smak, men fin utsikt da.

Vi fortsatte relativt kjapt lenger ut i Halong Bay, bort fra turiststedene og mot der mange lokale har siden hus med små oppdrettsanlegg. Mange av folkene her har aldri vært på land, tenk på det! I tillegg har de fleste opptil flere hunder som passer på husene.

Det ble litt hopping og bading fra båten før vi satte oss i kajak og fikk utforske litt på egenånd. Det var utrolig gøy å se hvordan de lever utpå havet. De har, som på land, små spisesteder rundt om kring og små butikker. Her kan de samles for å spise, men man må selvfølgelig til med båt for å komme dit.

Vel tilbake på båten ble det enda mer bading. Det er jo så fantastisk varmt i vannet :D

Mens lunchen ble servert seilte vi mot Cat Ba der vi skulle tilbringe den neste natten.

Cat Ba har også blitt ganske turistpreget med mange hoteller langs stranden. Det var mange barer og mye liv. Vi fikk spist oss et ok måltid og fant oss noen belgiere som vi tok noen øl med. Trivelige folk :)

Rommet vi fikk var stort og hadde flott utsikt utover havnen. Verdens hardeste senger, men ingenting slår skuret vi sov i på tur opp Fansipan, så vi var egentlig veldig fornøyde.

Dag 3

Starten på dagen ble litt småhektisk ettersom guiden hadde glemt å fortelle oss at pga av tyfonen ute i havet, så stenger de alle havnene kl 08:00 og vi måtte skynde oss av gårde før der. Vi fikk hevet med oss bagasjen og kom oss av gårde før klokken ble åtte.

Vi kunne allerede kjenne at det blåste opp og vi kunne se at det var enormt med skip på vei tilbake til Halong Bay. Folk som skulle ut på tur ble sendt tilbake til Hanoi og det ble dermed manko på busstransporter fra Halong Bay til Hanoi. Vi ble stuet etter beste evne inn i det de kunne finne av transporter og kom oss til slutt, etter en del venting, til Hanoi. I Hanoi møtte vi Ine og Tarjei (Terje?) til middag, så det var kjempestas å rekke og treffe dem.

Tyfonen var ventet til land dagen etter og vi valgte derfor å booke om flybillettene slik at vi kom oss sørover til Danang. Der skulle det, i følge værvarselet, ikke bli dårlig vær. Vi ankom Danang ganske sent på kvelden og inlosjerte oss på Travellers Nest Hostel. Her betalte vi, hold dere fast, 133kr natten. Fin soveplass, gode senger og bra frokost. Hva mer kan man ønske seg?