Vegar og jeg har vært på en liten prøvebilferie, der vi skulle kjøre etter finværet og sove i bilen. Det ble en særdeles vellykket tur med medium godt vær, seier til Island i EM, mye fin utsikt og god seng.

Mandag:
Vi hadde en lang frokost og pakket med oss klær for to/tre dager, en sixpack med fatøl, stormkjøkkenet og rullet sammen hele overmadrassen inkludert dyner og puter, alt fikk plass.

Første stopp ble Farsund og fyret på Lista. Vi kjørte først en krunglete, trang og gjengrodd vei før det paddeflate landskapet viste seg 10 min før Lista.

Fyret som står der er det siste gjenværende av totalt tre. Det rager 34 meter over bakken, ble opprettet i 1836 og er laget av granitt. I dag er fyret automatisert og avbemannet.

Det var ikke spesielt godt vær, så vi ble ikke så lenge. En liten kjøretur ble det likevel tid til og på veien møtte vi både sauer, kuer og lamaer.

Klokken var allerede halv syv da vi kjørte fra lista. Kampen mellom Island og England skulle starte kl 21 og vi ble med ett svært engasjert i å finne et sted og få sett kampen. Vi nådde frem til Kristiansand kl 20:20, fant et sted og parkere bilen og stablet oss godt tilrette foran en stor tv-skjerm på Håndverkeren. Burgere og øl ble selvfølgelig også bestilt. Kvelden toppet seg da Island vant, hurra!

Vi krøp til køys i bilen, litt i utkanten av sentrum. Campingløsningen fungerte prikkfritt.

Tirsdag:
På grunn var parkeringstidene måtte vi opp før klokken syv. Målet var å få i seg frokost og gå en tur vi hadde sett for oss litt vest for Kristiansand. Plutselig var det et skilt midt i veien, «Vegen stengt», og den var ikke bare litt stengt, den var helt borte. Og korteste vei rundt? En halvtime! Det gadd ikke vi og vi fant oss en annen tur.

Turen vi valgte så tilsynelatende idyllisk ut, litt opp og ned og rundt et tjern. Det det ikke stod noe om var at 70% av turen gikk i myr, ikke bare litt myr, men veldig myr og masse skog. Hvor er husdyrene på sørlandet, skogen gror jo helt igjen! Til tross for over middels gjennombløte nike frees hadde vi en hyggelig tur og Vegar fikk til og med kastet et par kast med fiskestangen.

Etter våres strevsomme start på dagen var det tid for å ta fatt på skikkelig sørlandsliv. Vi begynte med Lillesand. Der brukte vi ikke mange minuttene før vi satt på bryggen med hver våres store is :) Denne lille byen tror jeg er den fineste byen vi så på denne turen.

Etter Lillesand kjørte vi opp til Grimstad og kjøpte inn til middag. Det ble et upåklagelig måltid nytt ved sjøen.

 

Etter maten kjørte vi vestover igjen ettersom det var meldt bare regn på onsdagen.  Turen gikk via Flekkefjord, en veldig sjarmerende liten by. Vi spiste middag på en særdeles vakker rasteplass ca 10 min fra Flekkefjord. Der stekte vi pannekaker med sjokoladepålegg. Nam! Ettersom knotten også syntes dette var festlig, så vi oss nødt til å kjøre videre og finne et annet sted å sove.

Vi fant et om ikke vakrere sted ca en halvtime etter Helleren. Der hadde vi panoramautsikt fra bagasjerommet på Berta og vi sov helt til kl 9 neste morgen.

Onsdag:

Vi våknet opp til regn og gufsevær. Da var det deilig å ligge noen minutter ekstra under varm dyne for så å kare seg frem i cocpit for en frokost.

På vei hjem fikk vi oss store kopper med varm drikke på en bensinstasjon som vi nøt i regnet mens vi hørte på Doppler på lydbok. Doppler er en rar mann som bor i skogen med en elg, stjeler toblerone, har stor kuk og er avhengig av skummetmelk. Da er det kos å kjøre bil! Turen ble ikke noe mindre bra da vi svingte innom McDonalds på Klepp og kjøpte oss hver våres McFlurry.

Fin tur!