20120917-092356.jpg

Flytoget
Yey, jeg er i gang. Iiii, reisefeber deluxe! Med en altfor stor trillebag og sekken fullstappet, er jeg klar for avreise. Nå skal bare alt gå etter planen. Billigbillettene fra Supersaver skal helst funke de også. Jeg har sjekket på nettet og flyavgangene finnes. En god start i hvertfall.

Gardermoen

En noe bekymret meg tuslet, med den til de grader for store kofferten, bort til British Airways sin skranke. Nå var det bare å satse på at denne usannsynlige billige billetten funket. Jeg viste passet og la på kofferten, som veide 26,5 kg. Ops, overvekt. Damen smilte; «you’re now checked in to LA, enjoy». Måtte ikke betale overvekt, ikke måtte jeg plukke opp bagasjen på Heathrow. Alt var ordnet. Deilig :)
20120917-092419.jpg

Oslo – Heatrow – Los Angeles

Flyturen til London gikk greit. En haug av overivrige videregående elever hoiet og klappet for hver minste ting. Skulle tro jeg var på chartertur til Ibiza. Timene i London ble slått i hjel med smoothie og iPad. Da jeg endelig fikk gå ombord på flyet til LA begynte kriblefølelsen om at nå var faktisk reisen til Santa Barbara over og verdens kuleste år kunne begynne :D Jeg hadde sete 61G. Midten. Langt bak. Jaja, jeg er glad jeg ikke er av de største, for sa jeg kom til min kjære 61G måtte jeg presse baken ned i verdens minste flysete. For meg var dette helt ok, benplassen var jo grei, i og med at mine ben bare så vidt når utenfor setekanten uansett. Etter tre timer, to måltider og noen timer med kreative sovestillinger, landet flyet. Uten trampeklapp denne gangen. Jeg er i LA ; D

20120917-092627.jpg

LA
Jeg hadde sett for meg og bruke de tre timene jeg hadde på LA til å handle. De planene måtte endres. De første 90 minuttene stod jeg i kø i passkontrollen. Resten blir tilbrakt på Starbucks. Det er ikke butikker på ankost i LA. Bussen skulle gå kl 10 pm. Jeg var ute i god tid og begynte å spørre meg rundt etter hvor bussen gikk fra. Det så ut som en km med busstopper…. Før jeg fikk summet meg ordentlig kom en medium rund amerikaner ut fra en medium bulket minibuss: «Ventura, Santa Barbara, Goleta! VENTURA, SANTA BARBARA GOLEEEEETA!!!». Det hørtes jo litt ut som de stedene jeg skulle. Han kunne kjøre meg til døra for nesten samme pris som flybussen. Dette var et fristende tilbud, for da slapp jeg å styre med taxi midt på natten når jeg kom til Santa Barbara.

Santa Barbara

Turen til Santa Barbara gikk i x antall km i timen. På drøyt to timer var jeg på plass på Aviana Inn. En søt dame åpnet opp da jeg ringte på midt på natten. Rommet var helt fint med en kjempestor seng. Digg! Jeg tok en dusj og hoppet rett i seng. Grisetrøtt etter 30 t på reisefot. Fikk jeg sove? Nei. Ikke sjans. Jeg stod opp rundt kl 9, like grisetrøtt som da jeg la meg. Det var i det minste deilig med litt hvile :) Santa Barbara ble utforsket litt før turen ikk videre til Isla Vista for å møte resten av gjengen som har bosatt seg på Break Pointe Coronado i Isla Vista sentrum.

20120917-092449.jpg

20120917-092713.jpg